⭐️ Registreret virksomhed

⏳ Hurtig levering på 0-15 minutter!

Hvilket køn bruger YouTube mest?

Hvilket køn bruger YouTube mest?

YouTube er en af de største videodelingstjenester i verden med over 2 milliarder aktive månedlige brugere. Men hvilket køn bruger YouTube mest? I denne artikel vil vi kigge på statistikker og undersøgelser for at få et svar på dette meget spændende spørgsmål.

Hvad siger statistikken?

Ifølge en undersøgelse fra Pew Research Center i 2019 er YouTube mere populær blandt mænd end kvinder i USA. Undersøgelsen angiver, at 78% af mændene og 68% af kvinderne bruger YouTube. Mens dette kun er en marginal forskel, viser det stadig, at mænd er mere villige til at bruge tid på at se YouTube end kvinder.

En anden undersøgelse fra Google i 2019 ser dog anderledes ud. Undersøgelsen viser, at kvinder i USA bruger YouTube lige så meget som mænd. Ifølge undersøgelsen angiver 78% af kvinderne og 77% af mændene, at de bruger YouTube mindst en gang om ugen.

Selvom disse undersøgelser afslører en lille forskel mellem brugen af YouTube mellem mænd og kvinder, skal vi også tage hensyn til aldersforskellene i statistikkerne.

Hvordan ser det ud for aldersgrupperne?

Ifølge YouTube-demografi statistikker fra 2020 er mænd mere tilbøjelige til at se YouTube-videoer end kvinder inden for alle aldersgrupper. Mænd i alderen 18 til 24 år udgør den største gruppe af seere på YouTube. På tværs af aldersgrupperne udgør mænd dog et større antal af seerne end kvinder.

Ved at tage et specifikt eksempel ser vi, at flere teenage-drenge bruger YouTube end teenage-piger. Ifølge en undersøgelse fra Common Sense Media kan 81% af teenagedrengene og 72% af teenagepigerne lide videoindhold på YouTube.

Selvom dette kan være en overraskelse for nogen, kan det skyldes, at YouTube har en overvægt af kanaler, der henvender sig til drenge og unge mænd – såsom gaming- og sportkanaler. På den anden side er kanaler, der henvender sig til piger og unge kvinder, såsom skønheds- og modekanaler, også populære på YouTube.

Hvorfor er YouTube mere populær blandt mænd?

Der kan være flere grunde til, at mænd bruger YouTube mere end kvinder. En forklaring kan være, at mænd ofte viser en større interesse for emner som sport, gaming og teknologi – emner, som der også er mange YouTube-kanaler om.

En anden mulig forklaring kan være, at YouTube-kanaler også er kendt for at have en sexistisk og stærkt domineret mandlig kultur. Ifølge en rapport fra Wired blev kvinder i undersøgelsen mødt med hadefulde kommentarer og trusler på YouTube. Et sådant hadefuldt miljø kan have en afskrækkende virkning på kvinder og føre til, at de bruger mindre tid på platformen.

Som altid er der mange faktorer og variabler at tage hensyn til, når vi kigger på brugen af YouTube.

Konklusion

På trods af at der kan være forskelle i statistikker og undersøgelser, viser det generelle billede, at mænd bruger YouTube mere end kvinder.

Men det er vigtigt at tage højde for, at der kan være forskellige grunde til denne skævhed. Det kan skyldes forskellene i interesser og den slags indhold, der er tilgængeligt på platformen, eller der kan være udfordringer med at skabe et mere inkluderende og sikkert miljø for kvinder.

Når alt kommer til alt, er YouTube stadig en platform, der bruges af et bredt spektrum af mennesker – fra alle køn, aldre og nationaliteter. Uanset køn eller alder kan vi alle nyde godt af det utrolige indhold, der er tilgængeligt på YouTube.

Levering på 0-15 min.

24 timer i døgnet

Garanti

Altid gratis genopfyldning

Altid klar til at hjælpe

Hurtigt svar på forespørgsler

100 % Sikker Betaling

MobilePay / MasterCard / Visa