Hvilket land bruger ikke YouTube?
YouTube er en af de mest populære og vigtigste sociale medieplatforme i dag. Det er ikke kun en kilde til underholdning, men også en platform til videndeling, og det har været en enorm hjælp for mange mennesker, når de har brug for at lære noget nyt. Men er der stadig nogle lande, der ikke bruger YouTube? Svaret er ja!
Men før vi ser på de lande, der ikke bruger YouTube, lad os se på, hvad YouTube faktisk er, og hvorfor det betragtes som en vigtig platform for sociale medier.
YouTube blev lanceret i 2005 og er et videohostingsite, der ejes af Google. Det er gratis at bruge og giver mulighed for deling af forskellige typer videoer som musik, skønhed og mode, gaming, rejser og madlavning. Platformen giver også brugere mulighed for at uploade deres egne videoer og kommentere på andres videoer. YouTube har mere end 2 milliarder månedlige aktive brugere og er tilgængelig på mere end 100 sprog.
Men hvilket land bruger ikke YouTube?
Ifølge en rapport fra 2018 er YouTube blokeret i et antal lande, primært på grund af søgemaskinecensur og bekymringer om indhold. Disse lande inkluderer Kina, Iran, Nordkorea, Turkmenistan og Eritrea.
Kina er et af de største lande, der ikke bruger YouTube. YouTube blev blokeret i 2009 i Kina for at undgå spredning af information og for at opretholde statens censur på internettet. I stedet bruger kineserne en lokal video-delingsapp kaldet Youku Tudou.
Iran er også et af de lande, der blokerer YouTube. YouTube blev blokeret i 2009, efter at der blev uploadet en video, som kritiserede Irans ledere. Iran har også en lokal video-delingsapp kaldet Aparat.
Nordkorea blokerer også YouTube, og stort set alt internettet er kontrolleret af regeringen. Der er kun et lille antal mennesker med adgang til internettet, og de fleste af dem har begrænset adgang til kun at gå på internettet på regeringskontrollerede steder.
Turkmenistan blokerer også YouTube. Landets regering har strenge regler for internettet, og det er ulovligt at besøge visse websites såsom YouTube. Men borgerne i landet kan stadig se videoer på RuTube, en lokal video-delingsapp.
Eritrea er et af de andre lande, der blokerer YouTube. Landet har en af de mest restriktive internetcensurer i verden, og den eneste mulighed, Eritreas borgere har for internetadgang, er gennem en regeringskontrolleret internetcafe.
Konklusion
YouTube er en af de mest populære sociale medieplatforme i dag, men der er stadig nogle lande, der blokerer for adgangen til platformen. De primære årsager til blokeringen er søgemaskinecensur og bekymring over indhold. Kina, Iran, Nordkorea, Turkmenistan og Eritrea er nogle af de lande, der ikke bruger YouTube, og spærrer adgangen til platformen. I stedet har de fleste af disse lande deres egne lokale video-delingsapps, som deres borgere bruger.