⭐️ Registreret virksomhed

⏳ Hurtig levering på 0-15 minutter!

Hvad er den nye Facebook-skandale?

Hvad er den nye Facebook-skandale?

Det seneste kapitel i Facebooks omdiskuterede historie om privatlivets fred blev afsløret den 3. april 2018. En whistleblower fra Cambridge Analytica, en politisk konsulentvirksomhed, fortalte offentligt, hvordan firmaet havde samlet data fra millioner af Facebook-brugere uden deres samtykke og brugt det til at manipulere med vælgerne i præsidentvalget i USA i 2016.

I følge whistlebloweren, Christopher Wylie, havde Cambridge Analytica brugt en ansøgning på Facebook-kaldet “This is your Digital Life”, som var udviklet af en akademiker ved navn Aleksandr Kogan. Ansøgningen indeholdt en personlighedstest og tilbød penge i bytte for at deltage. Men ved at tage testen gav brugerne Kogan og Cambridge Analytica adgang til omfattende personlige oplysninger og data om deres venner, som blev brugt til at opbygge en database til politisk kampagnebrug.

Facebook har hævdt, at både Kogan og Cambridge Analytica havde handlet på en måde, der overtrådte Facebooks regler, og at de havde deaktiveret ansøgningen fra platformen i 2015, da de blev opmærksomme på det misbrug, der foregik. Men Christopher Wylie hævder, at den britiske politikonsulentvirksomhed stadig havde adgang til dataene, og at Facebook ikke gjorde nok for at beskytte brugerne.

Selv om sagen først opstod i 2015, begyndte den for alvor at tage form i 2018, da The New York Times og The Guardian offentliggjorde detaljerede rapporter om, hvordan Cambridge Analyticas data blev brugt for at påvirke valget. Offentliggørelsen af ​​disse rapporter medførte, at Facebook kom i en meget vanskelig situation, og blev opfordret til at give flere oplysninger om deres brugers data og beskyttelse.

Hvordan kunne dette ske?

Cambridge Analyticas handlinger udstiller et større problem, som Facebook (og andre sociale medier) står over for: måden hvorpå data indsamles og bruges på platformen. Hver gang en bruger tager en personlighedstest, overlader en note eller en kommentar, bliver dataene lagret på Facebooks servere og kan bruges til at målrette annoncekampagner og andre typer af indhold til brugerne.

Problemet med This is your Digital Life var, at den ikke kun tilgav data om brugerne, der tog testen, men også om deres venner, som de havde givet tilladelse til at interagere med ansøgningen. Det betød, at Cambridge Analytica kunne samle oplysninger om millioner af Facebook-brugere uden deres samtykke og bruge det til at opbygge den database, der senere blev brugt i valgkampagnen i USA.

Men hvad der er endnu mere bekymrende er, hvordan denne data kan misbruges til at påvirke vælgerne og manipulere offentlige meninger. Cambridge Analytica har hævdet, at de havde udviklet en algoritme, der kunne målrette politisk indhold til de mest sårbare vælgere og ændre deres holdninger og adfærd. Dette indebærer, at de ikke kun opretholder folk’s personlige oplysninger, men også manipulere folk.

Kan Facebook forhindre det fra at ske igen?

Facebook-bossen Mark Zuckerberg har lovet at tage ansvar for dette problem og tage konkrete skridt til at beskytte brugere mod misbrug af deres data. Han har offentligt undskyldt for selskabets manglende evne til at forhindre dette misbrug, og han har afgivet vidneudsagn om sagen foran den amerikanske Kongres i april 2018.

Facebook har også truffet nogle foranstaltninger for at imødegå problemet. De har indført nye sikkerhedsregler for ansøgninger på platformen, de har begrænset adgangen til brugernes data fra tredjepartsudviklere, og de har forbedret deres rapporterings- og undersøgelsesprocesser for hver mistænkelig begivenhed.

Men nogle mennesker kan stadig være skeptiske over, om Facebooks foranstaltninger er tilstrækkelige til at beskytte brugeres data mod misbrug. Flere kritikere mener, at virksomheden skal træffe yderligere foranstaltninger for at styrke sikkerhed og beskyttelse af deres brugeres data.

Konklusion

Facebooks skandale om Cambridge Analytica har udstillet en større udfordring, som alle involverer alvorlige problemer med datasikkerhed, privatlivets fred og webplatforme. Selv om Facebook har gjort nogle tiltag siden offentliggørelsen af ​​skandalen, er det klart, at dette problem ikke vil forsvinde med det samme.

Vi anbefaler, at brugere tager deres egen sikkerhed og sikkerhed på internettet meget seriøst og får øget opmærksomhed. Det inkluderer at læse privatlivspolitikken på forskellige platforme, være forsigtig med, hvad du posted, tillader at interagere med dine opslag og hold dig opdateret om de nyeste sikkerhedsforanstaltninger. Vi håber også på, at flere platforme vil følge Facebooks eksempel og træffe fornuftige tiltag for at sikre, at brugere er beskyttet mod misbrug af deres personlige data i fremtiden.

Levering på 0-15 min.

24 timer i døgnet

Garanti

Altid gratis genopfyldning

Altid klar til at hjælpe

Hurtigt svar på forespørgsler

100 % Sikker Betaling

MasterCard / Visa