⭐️ Registreret virksomhed

⏳ Hurtig levering på 0-15 minutter!

Hvem er den første YouTuber?

Hvad er en YouTuber og hvem var den første?

Du har måske hørt om YouTubere og deres indflydelse på de sociale medier. Men vidste du, at der faktisk findes en person, der anses for at være den første YouTuber? I denne artikel vil jeg udforske, hvem denne person er, og hvorfor han anses for at være den første YouTuber.

Hvem er den første YouTuber?

Den første YouTuber anses for at være Jawed Karim, en af ​​grundlæggerne af YouTube. Karim blev født i Tyskland i 1979, men voksede op i USA. Han er af bangladeshisk afstamning og er uddannet fra University of Illinois at Urbana-Champaign med en bachelorgrad i computer science.

Karim var med til at grundlægge YouTube i februar 2005 sammen med Chad Hurley og Steve Chen. Det var en platform, hvor brugere kunne uploade og dele videoer af sig selv eller af noget andet, de ønskede at dele med verden.

Men hvad gjorde Karim til den første YouTuber? Jo, det var hans video af et besøg på San Diego Zoo, som han uploadede den 23. april 2005 – kun et par måneder efter lanceringen af ​​YouTube. Videoen var kort og enkel, og viste Karim foran elefanterne i San Diego Zoo, mens han kommenterede “cool, the elephant’s cool”. Videoen har i dag over 93.000 visninger og anses for at være den første video, der blev uploadet til YouTube.

Hvordan påvirkede den første YouTuber sociale medier?

Karims video var kort, men den ændrede internettet og påvirkede præcis, hvordan vi konsumerer medier. Karims video og YouTube som helhed var en pioner inden for deling og visning af video på internettet. Det åbnede døren for millioner af andre brugere til at dele og se videoer online, og YouTube blev hurtigt det foretrukne sted at finde og dele videoer.

Karim anses også for at have betydet meget for breddeoplæring af teknologi. Han og hans YouTube-medgrundlæggere var med til at gøre teknologien mere tilgængelig og brugervenlig, hvilket er afspejlet i succesen af platformen i dag.

Karims indflydelse på YouTubes oprettelse og spredning af YouTube-platformen viste, at interaktion med og deling af video ville ændre internettet og medierne for evigt.

Hvad er Jawed Karim op til i dag?

Efter Karims stjernestatus som en af ​​grundlæggerne af YouTube og den første YouTuber har han holdt en lav profil sammenlignet med hans medgrundlæggere. Han afsluttede i 2007 sin bachelorgrad i datalogi og begyndte på et ph.d.-program i samme emne ved Stanford University. Karim afsluttede dog ikke sin ph.d. og fokuserer nu på andre projekter.

En af Karims mest succesfulde efterfølgere til YouTube var en investering på 11,5 millioner dollars i AirBnB-udlejningsplatformen, som var hans første investering gennem venturekapitalgiganten, Khosla Ventures.

I dag er Karim stadig en af ​​de mest indflydelsesrige mennesker inden for internettet og teknologi, og hans indflydelse på YouTubes succes kan stadig føles i dag.

Konklusion

Jawed Karim anses i dag for at være den første YouTuber nogensinde, da han uploadede den første video på platformen. Karims enkle besøgsbesked fra San Diego Zoo ændrede internettet og åbnede døren for millioner af nye YouTubere til at dele og se videoer online.

Karim og hans medgrundlæggere hos YouTube viste, hvordan de nye teknologier kunne gøre internettet og medierne mere tilgængelige for den almindelige medborger. Karim fortsætter med at påvirke branchen, selvom han er blevet mere privatlivsorienteret i forhold til sine kolleger. Hans indflydelse på YouTube og teknologi vil stadig blive følt i mange år fremover.

Instagram Tjenester

Levering på 0-15 min.

24 timer i døgnet

Garanti

Altid gratis genopfyldning

Altid klar til at hjælpe

Hurtigt svar på forespørgsler

100 % Sikker Betaling

MobilePay / MasterCard / Visa